Hva tjener en tryllekunstner?

BY IN Showbiz, Trylling, Uncategorized On December 3, 2015

Hva tjener en tryllekunstner?

Jeg får ofte spørsmål om hva en tryllekunstner koster, etterfulgt av: Oi, det var dyrt.
Se priser på slutten av artikkelen.

Det er mange faktorer som spiller inn på prisen.
1. Er det en profesjonell tryllekunstner?
2. Hvor travel og kjent er tryllekunstneren?
3. Hvem er de andre kundene til den respektive tryllekunstneren?
4. Når er arrangementet?
5. Hvilken type trylling er det og arrangement er det?

Leie tryllekunstner? Trykk her!

Se Cyril Takayama trylle fram penger.

1. Er det en profesjonell tryllekunstner

Det finnes mange tryllekunstnere som har trylling som hobby og tryller fordi de syns det er gøy. De har en vanlig jobb, men tar også på seg oppdrag og gjør en jobb her og der. En slik tryllekunstner kan selvfølgelig være flink, men han lever ikke av å trylle og er derfor heller ikke avhengig av de pengene han tjener på tryllingen. En slik tryllekunstner vil selvfølgelig som regel være billigere enn en profesjonell tryllekunstner som lever av å underholde folk, og som er avhengig av den inntekten han får fra sine show.

Ikke book en artist før du har lest dette!

2. Hvor travel og kjent er tryllekunstneren?

En artist trenger ikke være superkjent for å være fullbooket.
Jeg kjenner flere tryllekunstnere som aldri har vært på TV og som du sikkert aldri har hørt om, men som allikevel gjør mellom 100 og 200 jobber i året for bedrifter og eventbyråe. Og er etterspørselen stor så går prisen opp.
Tryllekunstnere som har vært en del på TV eller media koster også som regel litt mer, da det automatisk gjør artisten mer ettertraktet.Kjent eller ikke kjent, hvis en tryllekunstner koster mindre enn 6000,- så bør det ring en bjelle

Se Teller fra Penn and Teller trylle fram mynter.

3. Hvem er de andre kundene til den respektive tryllekunstneren?

Det som er like viktig å se på er hvem de andre kundene til denne artisten er.  Hvis de kundene artisten hovedsaklig jobber mot er Statoil, TINE og COOP, så børe det ikke være overraskende at han blir litt dyr for en barnebursdag til noen som fyller 5 år. Det du personlig syns er dyrt kan være småpenger for en stor bedrift. Personlig så jobber jeg hovedsaklig for bedriftsmarkedet, festivaler, cruisebåter og på enkelte private arrangementer som bryllup, konfirmasjoner, 40/50/60-års dager.

Les hvorfor Lord Christian ikke tryller i bursdager for barn under 12 år

4. Når er arrangementet?

Underholdningsbransjen kan være ganske sesongbasert, men alle tryllekunstnere har ikke høysesong samtidig. De som driver med barneunderholdning får det ofte ganske travelt i januar/februar og på sommeren.
De som underholder bedrifter derimot har det veldig travelt rett før jul med julebord, og rett etter ferier med kick-off. Gjør man familieshow så blir man veldig opptatt med festivaler på sommeren.
Og med etterspørselen så går selvfølgelig prisen opp.
Helgene er da artister jobber mest, så hvis du kan legge arrangementet til ukedagene så kan det hende du kan få det litt billigere. Hvis du derimot har lyst til å betale mest mulig, så kan du prøve å booke et show på julaften eller i romjulen.

5. Hvilken type trylling og arrangement er det?

Hvis jeg skal underholde i et bryllup eller i et privat selskap for 20 gjester, så koster det selvfølgelig ikke det samme som nå jeg skal trylle for 1000 personer på et stort galashow. Noen artister har fast pris på de showene de tilbyr, mens andre priser etter antall gjester.
Det er også en forskjell på om jeg skal gjøre close-up magi eller et sceneshow, og skal jeg gjøre store illusjoner der jeg må ha med meg flere assistenter så koster selvfølgelig det også ekstra.
For sceneshow så kommer prisen som regel an på hvor mye arbeid og kostnader det er med showet. Close-up er generelt sett billigere enn sceneshow og er nesten alltid priset er antall gjester.

Så hva koster egentlig en tryllekunstner?

Tryllekunstner til barnebursdag.
Kvalitet der barna følger med og blir underholdt fra en etablert artist: Fra 6000,- for 30-40 minEn amatør som kommer å gjør noen triks hvor det ikke er så nøye med underholdningsverdi eller om huset står der eterpå: Fra 1000,-

Close-up eller sceneshow i bryllup.
En flink etablert artist som garanterer hakeslepp eller gjester i krampelatter: Fra 10.000,-
En amatør som forstyrrer gjestene på upassende tidspunkt med kleine triks: Fra 4.000,-

Bedriftshunderholdning.
Profesjonell artist som vet hva han driver med: Fra 12.000-50.000,- for sceneshow, close-up fra 10.000,-
Fra 25.000,- for show med store illusjoner.
En amatør som har lært seg noen triks: Fra 4.000
Dette er ikke mine priser, men markedspriser for tryllekunstnere. Du kan helt sikkert finne både billigere og dyrere hvis du leter godt nok.

Se hvorfor det er så dyrt å booke en tryllekunstner

De profesjonelle Norske tryllekunstnerne jeg vet om tjener fra 300.000,- til godt over 3.000.000,- i året.
Verdens ledende tryllekunstner David Copperfield har en formue på ca. 7.2 milliarder kroner.


SHARE THIS ON:

9 years ago / Comments Off on Hva tjener en tryllekunstner?

3

DEC

No

Comments

Lord Christian

Lord Christian er en norsk illusjonist og tryllekunstner. Hans illusjoner og magi er kjent fra Norske talenter og en rekke opptredener på NRK og TV2. Lord Christian jobber til daglig profesjonelt som tryllekunstner i Norge og Europa.

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed here.