VET DU HVA BARNET DITT GJØR PÅ TIKTOK?

BY IN Uncategorized On September 21, 2020

VET DU HVA BARNET DITT GJØR PÅ TIKTOK?
 
Jeg startet min TikTok konto i mars og fram til nå klart å bygge meg opp noen følgere på appen. Da jeg startet var det hovedsaklig barn som bukte TikTok og voksne viste knapt hva det var.
Over sommeren har flere og flere voksne begynt å bruke TikTok også. Noen for å følge litt med på hva barna legger ut og noen fordi det faktisk er en veldig morsom app å bruke.

m

Akkurat hva barna legger ut og ser på er ikke det som bekymrer meg mest. Men.. På TikTok kan hvem som helst legge ut videoer og bli kjent så og si over natta. Det tok meg ca 1 måned å nå 100.000 følgere og ca 6 måneder å få 900.000.  Innholdet på TikTok kan bli veldig personlig som gjør at de som følger deg ofte føler de kjenner deg og at du prater direkte til de. I tillegg kan man kommunisere med sine fans ved å gå LIVE når man har over 1000 følgere. Nettopp derfor er også følgere på TikTok ofte veldig dedikerte fans som fort får tillit til deg som innholdskaper.
Dette har gjort at TikTok er min favoritt når det kommer til sosiale medier. Jeg har vært på YouTube i over 5 år og hatt over 100 millioner visninger der og jeg er på TV rett som det er. Men ingen ting har gjort mer for meg når det kommer til å promotere meg som artist enn det TikTok har gjort på den korte tiden jeg har hatt appen.

Selv om denne appen har vært fantastisk for meg som artist og “influencer” så er det noe som bekymrer meg.
Barna føler ofte de kjenner meg, kommer bort til meg på gata eller hvor de måtte se meg og vil hilse på og ta bilde.
Bare siste uken har det vært et titalls barn som også har prøved å ta kontakt med meg personlig på direkte meldinger hvor de vil skrive med meg 1 til 1 eller snakke med med på video chat. Personlig avviser jeg alle slike videochats og samtaler.
Men det når jeg får så mange slike meldinger og forespørsler om videochats, så er det andre voksne som også får slike henvendelser. Og dette kan være bekymringsfullt. Når barn og unge har så lett for å ta kontakt med fremmede voksne som de føler de kjenner og har tillit til så kan det fort oppstå uheldige situasjoner med personer som har dårlige intensjoner.
 
FØLG MED HVA BARNA DERES GJØR PÅ TIKTOK. Voksne kan ikke ta kontakt med mindreårige inne på TikTok.
Men barna kan lett kontakte sine idoler på Instagram, Facebook, Snapchat, osv. Følger du med på dette?

SHARE THIS ON:

4 years ago / Comments Off on VET DU HVA BARNET DITT GJØR PÅ TIKTOK?

21

SEP

No

Comments

support

Comments are closed here.