Trylle i barnebursdag? Nei takk

BY IN Showbiz, Trylling, Uncategorized On November 16, 2015

Om jeg vil trylle i barnebursdag?
Nei takk. Ring meg heller når han skal konfirmeres.

Hvis jeg bare sier ordet tryllekunstner så regner jeg med det med en gang popper opp et bilde i hodet ditt. I Norge har ordet tryllekunstner ofte vært assosiert med en litt slitsom ikke veldig morsom fyr som du kan leie inn til å underholde barna i hjørnet når lille Jonas blir 8 år gammel. Når folk spør om jeg er tryllekunstner har det derfor ofte vært med ubehag at jeg har sagt ja.
For med en gang man sier ja så får man det stempelet og gjerne med et oppfølgingsspørsmålet, hva tar du for å trylle i bursdagen til sønnen min som blir 5 år på lørdag.

Saken er nemlig at det finnes et utall forskjellig type tryllekunstnere, og barnetrylling er bare en liten del av det.
Du har illusjonist, komedietryllekunstner, barnetryllekunstner, close-up magiker, plattform tryllekunstner, mentalist, mattemagiker, scenemagiker, utbryterartist og mange flere. Noen tryllekunstnere gjør flere av disse tingene, men det at man gjør en av disse tingene betyr ikke derimot at man er flink til de andre.

Jeg for eksempel har spesialisert meg på Illusjoner, scenemagi og utbrytinger, samtidig som jeg er ganske habil på close-up og mentalisme. Jeg ville derimot vært en forferdelig artist å booke inn til en bursdag for en gruppe barn på 5 år. Mens jeg derimot ville være ypperlig underholdning på et julebord, i et bryllup eller som pauseunderholdning på en konferanse.

Jeg tenkte jeg skulle utdype litt på hva de mest vanlige kategoriene av trylling i verden er og hva de gjør.

Close-up:

Close-up magi fremføres i intime settinger ikke mer enn 3 meter fra publikum. Det blir ofte framført sittende ved et bord, eller ved at tryllekunstneren går rundt blant gjestene og underholder på nært hold.
Noen populære anvendelser av close-up magi på events er å ha tryllekunstneren til å underholde gjestene under aperitiffen når de kommer, eller ved bordene etter maten.

Close up tryllekunstner

Illusjonist:

En illusjonist er ofte det man forbinder David Copperfield eller Siegfried og Roy med mye utstyr, dramatisk musikk, damer som blir delt i to og biler som forsvinner. Denne formen for trylling er gjerne noe man begynner med senere i karrieren da det krever mye dyrt utstyr og en større produksjon.


Komedietryllekunstner:

Selv om publikum ikke skjønner mange av triksene så er ikke lenger hovedfokuset på at alt skal være veldig magisk og mystisk, men heller mer fokus på humor og at folk skal le. Det blir litt som å ha en komiker på scenen som samtidig gjør trylletriks.

Mentalist:

En mentalist fokuserer mer på det som skjer i hodet til tilskueren, han vet ting om deg som han umulig kunne vite, driver med tankelesing, snakker med de døde, forutsier hva som skal skje, bøyer bestikk med tankens kraft og beveger på ting uten å være i nærheten av det. Med noen mentalister er det nesten som å ha et medium på scenen, men han er helt klar på at han ikke har noen overnaturlige evner selv om han det virker sånn.

UtbryterartistIllusjonisten

Selv om Houdini tjente sine penger som tryllekunstner så er det utbrytingene og stuntene han gjorde for å promotere seg han var mest kjent for. Han brukte sette opp et show, for og så gjøre et stort stunt for å promotere showet.
Utbryterartister blir ofte låst fast, utsetter seg for fare eller bryter seg ut av noe. Gjerne med begrenset tid før noe farlig skjer med de, for eksempel at tauet de henger i brenner over eller at de drukner.

 

Scenemagiker eller plattform-tryllekunstner

Jeg setter disse to litt i samme bås da det de gjør kan være ganske likt og kommer mest an på størrelsen på publikummet og scenen. Her er opptrer tryllekunstneren fra scenen, det han gjør kan være like underholdende som en illusjonist. Men det er lettere utstyr og krever mye mindre plass. Ofte er det en blanding av trylling til musikk og snakk.
Dette er kanskje den vanligste formen for trylling, og også den jeg gjør mest av selv siden det kan passe inn nesten hvor som helst. Slike show har jeg gjort på alt fra 60års dager med 15 tilskuere til store firmaarrangementer med over 5000 gjester.

TV-tryllekunstner

Barnetryllekunstner

Det hender jeg spørsmål om jeg kan komme å trylle i barnebursdager, hvis barnet er under 12 år så er alltid svaret nei det er jeg ikke noe flink til. Foreldrene skjønner ikke dette, og sier men det er jo bare barn. Bare kom å gjør et par triks så blir de lett imponert. Den tankegangen er helt feil.
Jeg har stor respekt for de som er flinke til å trylle for barn, for det å underholde barn er en egen kunstform som det tar flere år å lære seg, her er alt fokuset på at barna skal ha det gøy. Og det er lite som kan måle seg med en flink barnetryllekunstner når det kommer til det.

 

Skriv gjerne i kommentarfeltet hvis du har noen spørsmål angående trylling


SHARE THIS ON:

9 years ago / Comments Off on Trylle i barnebursdag? Nei takk

16

NOV

No

Comments

Lord Christian

Lord Christian er en norsk illusjonist og tryllekunstner. Hans illusjoner og magi er kjent fra Norske talenter og en rekke opptredener på NRK og TV2. Lord Christian jobber til daglig profesjonelt som tryllekunstner i Norge og Europa.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed here.