Houdini’s Milk Can Escape

BY IN Lord Christian, Showbiz, Trylling On January 27, 2016

Houdini’s Milk Can Escape

Houdini’s milk can escape er ikke helt ufarlig.
Se da Are Hembre nesten druknet når han prøvde den.

Harry Houdini var en kjent tryllekunstner, men han er kanskje mest kjent for å gjøre livsfarlige utbryterstunts.
De fleste av hans stunt ble gjort ute i offentligheten for å promotere hans show, men The Milk Can Escape er en av de mest kjente av de stuntene han gjorde på scenen. Han gjorde den for første gang i 1908, og det var en av hans signaturnummer i mange år.

Joshua Jay forteller om Milk Can Escape

Det er også en av de aktene jeg gjør selv som jeg har mest respekt for.
Houdini brukte promotere dette stuntet med denne overskriften “Failure Means A Drowning Death” og selv om Houdini selv ble aldri skadet under gjennomføringen dette nummeret, så kan man ikke si det samme alle andre. Det har vært flere ulykker med andre tryllekunstnere og illusjonister som nesten har druknet under gjennomføringen av nummeret, og i 1930 druknet og døde en tryllekunstner ved navnet Gilbert Genesta på scenen imens han framførte dette stuntet.

Lord Christian presenterer The Milk Can Escape på Lerkendal stadion.

Houdini brukte dekke til sin Milk Can under utbrytingen, dette for å skjule hemmeligheten om hvordan han kom seg ut. Selv har jeg valgt å ikke dekke til tanken og heller la publikum se at jeg dirker låsene, dette grunnet tiden vi lever i og hvordan folk tenker nå i forhold til for 100 år siden. Dekker du til noe nå mister folk fort interessen og tror du jukser med noe, og det er også veldig få i den moderne verden som vil tro på at noen virkelig har magiske evner og kan smelte gjennom metallet slik noen trodde om Houdini.

Selv om jeg gjør den på en annen måte, tror jeg følelsen jeg har når jeg sitter i tanken med håndjern på å puster og forbereder meg på å holde pusten i de 4 minuttene det tar å komme seg ut er den samme som Houdini hadde. Inne i tanken er det veldig liten plass, du kan såvidt bevege deg og helt mørkt. Det eneste man kan gjøre er å holde seg helt rolig, ikke få panikk og utføre det jeg har øvd på tusenvis av ganger. Jeg tenker ikke på publikum, scenen eller hva som kan gå galt. Og det er ingen ting som kan måle seg med den følelsen man får i det man får av den siste låsen og river av lokket. Man går fra total stillhet til en eksplosiv applaus på under et sekund pluss bonusen med å faktisk kunne puste igjen.

Selv har jeg hatt et par ubehagelige episoder i tanken der jeg trodde jeg skulle gå tom for luft, men heldigvis har det alltid gått bra så langt.

Lord Christian Milk Can

Lord Christian Milk Can


SHARE THIS ON:

8 years ago / Comments Off on Houdini’s Milk Can Escape

27

JAN

No

Comments

Lord Christian

Lord Christian er en norsk illusjonist og tryllekunstner. Hans illusjoner og magi er kjent fra Norske talenter og en rekke opptredener på NRK og TV2. Lord Christian jobber til daglig profesjonelt som tryllekunstner i Norge og Europa.

Tags: , , , , ,

Comments are closed here.