Underholdning til Julebord

BY IN Uncategorized On September 20, 2016

Underholdning til julebord

Underholdning til julebord er big business for eventbyrå, tryllekunstnere, magikere og andre underholdningsartister.
Selv så har jeg ganske jevnt med jobber året rundt,  men når tiden for julebord kommer så blir det helt kaos.
Fra starten av september til midten av november så kommer det i snitt fra 1-3 forespørsler hver dag, og de mest populære datoene er de to siste helgene i november og de to første helgene i desember.
Ønsker man bra underholdning i den tiden er det derfor viktig å være tidlig ute med å bestille underholdning til julebordet.

Ha det klart før du tar kontakt

Det kan også lønne seg å ha litt oversikt over hvordan hvor man tenker ha julebordet, om det er scene der og hvilke tider man ønsker artisten, da noen show kan stille krav til størrelse på scene og noen artister gjør flere jobber på en kveld og må derfor vite tidspunkt for underholdningen.
Du må ihvertfall ha dato klar når du tar kontakt.
Selv så booker jeg sjeldent mer enn 2 show på en kveld og med god margin i mellom showene da det ofte kan være forsinkelser og uforutsette hendelser som gjør at ting tar mer tid enn beregnet.

underholdning til julebord

Julebord på Røros 2015

Tåler artisten forsinkelser?

Jeg anbefaler at du hører med artisten du booker om hvor fleksibel han er på tid når du booker så du er sikker på at han er der når han skal på scenen.
Han bør kunne være på plass minst 45 min før og bør kunne tåle minst 1 time forsinkelser uten å måtte stresse for å rekke neste show.
Flere ganger har jeg hørt om kolleger som har booket 3-5 jobber på en kveld og har reist avgårde uten å ha vært på scenen da arrangementet var 30 min forsinket og de hadde en annen jobb å rekke. Arrangøren har allikevel måttet betale regningen for underholdning til julebord da det står i kontrakten at artisten skal kunne reise videre hvis showet ble forsinket.

Milk Can Escape på Julekonserten “Christmas In Hell” 2014

Hva koster under underholdning til julebordet?

Skal man booke en rutinert magiker eller tryllekunstner man vet leverer topp show hver gang så må man også forvente å betale full pris i julebordsesongen.  Prisen kommer litt an på hvor på hvilket type show man booker og hvem artisten er.
En artist som har vært mye på TV er populær blant eventbyrå eller som kommer med store illusjoner og flere assistenter koster som regel mer enn en mindre kjent artist eller en close-up magiker som får plass til showet sitt i en liten koffert.
Noen scene-magikere tilbyr også close up magi eller bordmagi i tillegg til sceneshow mot et lite tillegg.
Men man kan ikke regne med å kunne booke en magiker som underholder fra scene til å gjøre bare close up til en billigere pris i tiden for julebord.

Hva du kan regne med å betale for rundt 25-45 min med underholdning fra scene:
Close-up magiker som går rundt ved bordene og underholder gjestene: 4.000-10.000,-
En flink tryllekunstner eller artist som ikke lever av underholdning: ca. 10.000-15.000,-
Profesjonell artist som lever av underholdning: 10.000-25.000,-
TV kjendis eller illusjonist med assistenter: 25.000-100.000,- ++

Det er selvfølgelig mulig å booke både dyrere billigere underholdning til julebord, men det er viktig å passe på at den du bestiller har bra referanser og at du kan se video av ihvertfall noen av aktene hans i sin helhet. Det er veldig mange artister som har en imponerende promovideo, men så er helheten på aktene ikke av like bra kvalitet.

Bruk et eventbyrå!

Hvis du vil være helt sikker på at arrangementet blir topp så kan du også leie inn et eventbyrå for å ta seg av alt som skal organiseres. Eventbyrå har ofte egne priser med artister da de jobber mye med samme artist, slik blir det ikke dyrere å booke igjennom et eventbyrå enn om du booker direkte.
Men har du et bra eventbyrå så vet du at alt rundt hele arrangementet er tipp topp.


SHARE THIS ON:

8 years ago / Comments Off on Underholdning til Julebord

20

SEP

No

Comments

Lord Christian

Lord Christian er en norsk illusjonist og tryllekunstner. Hans illusjoner og magi er kjent fra Norske talenter og en rekke opptredener på NRK og TV2. Lord Christian jobber til daglig profesjonelt som tryllekunstner i Norge og Europa.

Comments are closed here.