Norske Talenter

BY IN Lord Christian, Showbiz, Trylling, Uncategorized On November 19, 2015

Norske Talenter er en gullgruve for underholdningsartister.

Som underholdningsartist lever du av oppmerksomhet. Hvis ingen vet hvem du er så får du heller ingen jobber og ingen inntekt. Nettopp derfor kan Norske Talenter være et suverent verktøy for artister som ønsker å vise seg fram for et stort publikum.

For å komme på TV før i tiden krevde det veldig mye arbeid, mye kontakter og mye flaks for å i det hele tatt få komme på audition til et TV-program. Nå derimot kan du melde deg på Norske Talenter, og uten noen kontakter i bransjen kan du som en helt ukjent person få komme på audition. Og hvis du har en bra akt, så får du vist deg fram for hele landet. Men det er selvfølgelig en liten risiko der. Hvis du har en skikkelig dårlig akt, så får du vist den for hele landet også. Og det trenger jo ikke være bare positivt.

Det som også er en risiko er jo at dette først og fremst er et TV-program, og det at det er en talentkonkurranse kommer på andreplass. Det finnes nok av flinke tryllekunstnere og andre artister som har gjort en helt ok audition, fått et nei sorry dette passer ikke inn her. For og så få se på TV at de får fire X’er og helt andre tilbakemeldinger enn de fikk når de faktisk sto framfor dommerne.

Siden dette er TV er det også viktig å tenke igjennom om det du gjør faktisk ser bra ut på TV. Det er ikke sikkert en akt som vinner VM og er sykt teknisk vanskelig egner seg på Norske Talenter. Kanskje er den ikke visuell nok, morsom nok, underholdene nok eller bare passer ikke på TV.

Du får ingen teknikkpoeng i Norske Talenter.

Illusjonist Lord Christian Audition

Min personlige opplevelse av Norske Talenter var derimot helt fantastisk. Når jeg meldte meg på hadde jeg holdt på med trylling som hobby i fire år og ingen intensjoner om å vinne, jeg regnet med jeg skulle gå videre fra audition og kanskje få noen jobber. Men jeg hadde ingen forventninger til programmet utover det. Jeg stilte opp på pre-cast, ja det er faktisk en audition for å få komme på audition. De vil jo forsikre seg om at du er god eller dårlig nok til at det er underholdende. På pre-cast gjorde jeg en ny illusjon med en ny assistent, og det gikk rett til helvete. Jeg tror faktisk de sendte meg videre for å ha noen som dummet skikkelig seg ut på TV. Det ene sverdet ville ikke gå igjennom, jeg mistet balansen og det var rett og slett ikke bra.

Men et par måneder etter og med mange timer med øving når jeg skulle på TV audition, så gikk det derimot veldig bra. Vi gikk rett videre til neste runde med beskjed om at dette var noe av det beste de hadde sett.

Mentalist Lord Christian Dommerutvelgelse

Etter audition kom dommerutvelgelsen, der var vi fire tryllekunstnere som ble satt opp mot hverandre, hvorav den
ene tryllekunstneren som nå er en god venn av meg var tidligere dobbel verdensmester i scenemagi Davido.
Men som jeg sa tidligere, dette er TV og ikke en tryllekonkurranse. Dommerne likte det jeg gjorde og jeg gikk videre. Jeg ble veldig overrasket, jeg hadde jo regnet med at Davido skulle vinne hele skiten. Spesielt overrasket ble jeg siden jeg ikke hadde forberedt en akt til neste runde. Dette sa jeg selvfølgelig ikke til dommerne når de spurte hva jeg skulle gjøre. Tror jeg sa: Jeg må ihvertfall toppe dette, men kan dessverre ikke si akkurat hva jeg skal gjøre. Da blir dere jo ikke lurt.

Davido Norske Talenter

Davido i Norske Talenter

 

 

 

 

 

 

 

 

I neste runde bestemte jeg meg for å gjøre en helt ny illusjon som jeg bygget selv. Denne akten krevde en hel masse folk på scenen, gikk ut på at jeg til slutt ble tryllet bort og dukket opp i publikum. Jeg fikk med meg 3 andre tryllekunstnere. Brian, Boje og Hans Henrik, tryllekunstnere som alle har vært med i Norske Talenter tidligere. Siden det var første gang vi gjorde denne akten så var det en del tekniske utfordringer jeg ikke var klar over før vi sto der på generalprøven, som faktisk var første gang noen av oss gjorde denne akten. Nummeret ble klar for scenen kvelden før og ble tilslutt en veldig bra akt. Tror også jeg høstet noen poeng fra publikum og dommerne på at de fikk gjensyn med alle disse tryllekunstnerne fra tidligere år. Men det var dessverre ikke nok til å gå videre til finalen.

Illusjonist Lord Christian semifinale Norske Talenter


Siden min opptreden i Norske Talenter i 2012 har jeg levd av å være helprofesjonell tryllekunstner, fått mye mer erfaring. Og jeg er heller ikke fremmed for å kanskje delta i en lignende konkurranse i fremtiden, det er jo fantastisk gøy og en utrolig opplevelse 😉

Noen tips hvis du har tenkt å melde deg på Norske Talenter.

  • Vit hva du går til! Norske Talenter er ment for å være bra TV for de som ser på hjemme, og ikke for å være snill mot de som deltar.
  • Vær forberedt på at du kan drite deg ut på TV, og det er ikke noe folk glemmer over natta.
  • Husk at det er mer enn en runde, det betyr at du må kunne gjøre mer enn et triks eller en akt.
  • Du må kunne tilpasse deg. De kan gi føringer på å endre akten din i rundene etter audition.
  • Vær forberedt på masse bookinger til betalte jobber hvis du ønsker det 🙂

SHARE THIS ON:

9 years ago / Comments Off on Norske Talenter

19

NOV

No

Comments

Lord Christian

Lord Christian er en norsk illusjonist og tryllekunstner. Hans illusjoner og magi er kjent fra Norske talenter og en rekke opptredener på NRK og TV2. Lord Christian jobber til daglig profesjonelt som tryllekunstner i Norge og Europa.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed here.